Vaccinera sitt Barn mot Vattkoppor

Härom dagen uppstod det en situation där min dotter på 13 månader skulle kunna utsättas för Varicella Zoster-virus och få vattkoppor. Min första tanke var att låta dottern få viruset och få det hela “överstökat”, men sedan började jag fundera lite och jag skulle gärna vilja höra din åsikt!

Det finns nu mera vaccin mot vattkoppor. Vattkoppor har vi alla (nästan) haft och inte lidit speciellt mycket av det, jag kan själv knappt minnas att jag hade det. Vaccint skyddar dock inte bara mot den sjukdomen, men också bältros (som är när virus som legat latent i kroppen sedan den första infektionen blommar upp igen) och det är fram för allt det jag skulle vilja skydda min dotter mot.

Har träffat många patienter som har slitit med smärtsamma bältrosutbrott och hade det inte varit skönt att veta att lilla Iris kommer slippa, eller? Har du någon åsikt i frågan?

/Andreas