Min Norge Sommar 2012 där Pappa var #1 och Sjuksköterska var #2

Igår var det då till slut dags att lämna Årdal, men innan jag börjar skriva om de nya resmålen, äventyren och utmaningarna vill jag hålla kvar oss vid “Norge-sommaren” en liten stund till.

Som jag har skrivit många gånger tidigare var detta inte en sommar då de stora pengarna skulle tjänas, men sommaren då jag skulle kombinera lagom mycket arbete med att umgås med min mammalediga fru och vårt barn på nya spännande platser. Det har vi gjort och när vi om 15 år, för hundrade gången, berättar för Iris om vår första sommar med henne och tittar på fotografier så är det nog dessa 5 som bäst summerar denna sommaren…

Med Iris framför en Norsk fjällgård i solskenet.

Fru och dotter äter “niste” på Molden, 1100 meter över Lusterfjorden.

Nödvändig paus. Vägen dottern har burits och skall bäras tillbaka syns…

Tittar ut över Bergen från Flöjelns topp, dit vi inte gick, men tog Flöjenbanan.

En topp och några stenar för mycket. Sista dagen då “stigen” var för brant och det kanske var en eller två sten för mycket att kliva upp på (säkerheten fram för allt när man har bebis på ryggen)…

Hade jag visat bilder för en kollega så hade det nog blivit samma bilder, men jag kanske också hade slängt in en bild från jobbet…

Soltak, Ray Ban och fjäll som nästan äter upp himmeln!

Bilderna beskriver knappast att temperaturen legat en bra bit under 20 grader nästan hela sommaren, men vi har svettats på våra turer ändå och helt ärligt, vem minns de regniga och kalla dagarna om 15 år!?

Nu är vi åter på den svenska sidan av Svinesundsbron, men inte hemma i Göteborg för där är vår lägenhet utlånad till några vänner.

Nej, vi har bytt Årdal mot Västergötland och Johannas gamla släktgård där vi i detta nu…

bland hela släktens avdankade möbler från de senaste 5 årtiondena, njuter av lite god ost, sallad och vin, som allt såklart inhandlats i Sverige!

Och i detta ljuva lugn planlägger vi framtidens äventyr som jag inte tänker dela med mig av just nu, men jag lovar ni kommer inte bli besvikna 😉

Skall försöka leva lite efter Paulo Choelho:s visdomsord:

If it´s still on your mind, it´s worth taking the risk!

Hur har din sommar varit och har du några spännande planer för framtiden!?

/Andreas

PS För att inte missa vad som händer, när det händer så kan jag rekommendera att ni följer mig och bloggen på Facebook (och bjud gärna in en vän eller två)!

PPS Vill ni ser bilder från denna sommaren, eller någon annan jobbresa i Norge så är det bara att söka eller klicka sig bakåt i historiken. Har jobbat i Tromsö, Lofoten, Bergen, Tysnes, Oslo, Tönsberg, Årdal, Borås, Göteborg, Uddevalla, Trollhättan, Stenungsund och Stockholm sedan jag började blogga så det finns en del bilder och iakttagelser att läsa/se…

6 thoughts on “Min Norge Sommar 2012 där Pappa var #1 och Sjuksköterska var #2

 1. Eva

  Jag tror bestämt du är en livsnjutare! Tack för fin och intressant blogg. Själv har jag varit i Bodö, Fredrikstad och Stavanger i sommar.
  Lycka till med framtida äventyr och upplevelser!

 2. Andreas Post author

  Hmmm, tror du det Eva…
  Man måste ta till vara på det vackra i det stora och det lilla. Gör livet och vardagen så mycket gladare och ja, jag försöker allt vad jag kan och lyckas rätt så bra ibland
  Har själv aldrig jobbat i några av de städerna du räknar upp. Kört förbi Fredrikstad och mellanlandat i Bodö, men det är det enda. Trots att jag varit runt en hel del i Norges vackra land så har jag en hel del kvar att se!

 3. Johannes Edholm

  Vackert! Norge är så himla fint :)Har själv varit på ön Lovund och bestigit berget där, men det ser inte riktig lika hardcore ut som det ni bestigit… 😉

 4. kicki

  ser riktigt fint ut! skönt nu med semester för er! Jag tänkte på en sak, jag har aldrig fått sjuklön från min byrå då jag varit sjuk. Jag har fått till svar att det inte går eftersom jag ibland är ledig mer än 2v från norge. Hur funkar det på xtracare? tänker att man har mer rättigheten m.m. där eftersom det är svenskt…eller? 🙂

 5. Andreas Post author

  Du det där skall du kolla upp med NAV!
  Har för mig att reglerna ändrades för ett tag sedan och att man numera är sjukförsäkrad från dag 1 (dock ej 100% säker). Skall inte spela någon roll vem man jobbar för!

Comments are closed.