Te-shopping i Oslo

Gick av i torsdags morgon och går åter på om några timmar (fredag kväll) för att jobba tre nätter och sedan åka hem.

De 38 lediga timmarna har jag fyllt med söt sömn och tv-serier. Men timmarna blev idag allt för långa och många så jag tog bilen in till Oslo för att köpa lite te på “Le palais des Thés” på Olaf Ryes Plass, en av få saker jag kan rekommendera att köpa i Oslo…

“Le Palais des Thés” är en fransk butik kedja som säljer underbara téer från hela världen.

I butikerna kan man lyfta på lock och dofta på de olika sorterna, man kan läsa om ursprung och hur de skall tillredas. Till det kan man ta en kopp te som butiken bjuder på.

Sist jag var här köpte jag en låda med rör som var fyllda med téer från hela världen. Idag hade jag med mig en inköpslista som Johanna hade skickat med. Inte helt billigt, men det är trots allt ungefär så långt ifrån Liptons fruktte man kan komma!

Undrar när någon skall komma på idén att ta konceptet till Sverige!?

/Andreas

PS Är du sugen på en japansk gjutjärnskanna så är detta stället att handla på!

4 thoughts on “Te-shopping i Oslo

 1. fransyskan

  Den butiken är väldigt fin och jag vill tipsa dig om att besöka de två andra butiker som tillhör samma fransk kedja. L´Occitane (naturlig hudpleie från Frankrike) och Oliviers§Co (en butik med världens godaste olivoljor och balsamico samt italienska och franska godsmaker (oliver, tapenade, pesto osv).
  Ha en fin helg!

 2. Andreas Post author

  Kæra Fransyska, ikke så intressert i hudpleie og oliolja har vi i Sverige (och i Grekland)till betydligt bættre pris. Tack ændå och ha en fin helg!

  Kicki, på Olaf Ryes Plass på Grønland.

 3. Mammy

  Hej!!!

  Du har varit i min favvo butik! 😀 Köper allt tea där. Min dotter bor på andra sidan Aker elva så när jag är i Oslo handlar vi alltid där.
  Vi är stammisar!!

  Vi borde täffas när du är i Oslo och ta en tea exursion (hur det nu stavas?)

  Min dotter jobbar på psyk på ullevål.

  Är där några gånger per år. Jag har ff ett jobb kvar här som jag verkligen gillar.

  Ha det så gott!

Comments are closed.