Framme i Strømmen och redo för nya utmaningar på A-Hus!

Precis hittat fram till lägenheten i Strømmen, 2 mil norr om Oslo, som jag skall bo i denna veckan.

Lägenheten som är rymlig och fräsch, ligger i källaren på en villa i ett sprakande vintrigt vitt villaområde. Trådlöst internet, kyl, frys, vardagsrum och 2 sovrum. När jag kom var det tomt så vi får se om jag skall spendera veckan här ensam eller om det dyker upp en kollega.

Det är nu två timmar tills jag skall vara redo för jobb på Lungmedicin på A-Hus (Akerhus Universitetssykehus) där jag inte varit tidigare. Lite nervöst, men mest spännande!

Skall försöka vila lite nu. Jag återkommer med rapport om hur det gick.

/Andreas

4 thoughts on “Framme i Strømmen och redo för nya utmaningar på A-Hus!

 1. Eva i Aten

  Hej Andreas! Hittade din blogg på något sätt och eftersom jag samlar bloggande greker i Sverige på en lista har din blogg hamnat där nu! Jag har även en lista, betydligt längre, med svenskar som bloggar från Grekland.
  (Om du tycker att det passar någonstans så blir jag förstås jätteglad för en länk tillbaka.)

  Så vackert det är med snön. Vi var hemma i Umeå över Nyår och det blev snöskottning varje dag! Älskar snö!
  Är jobbet i Oslo alltså kortvarigt, eller? Ska du pendla kanske, åka hem över helgerna? Vet ju att lönerna är högre i Norge och boeendet billigare i Sverige. Låter spännande!

 2. Alexander

  Hallå Andreas! Inspirerande att läsa din blogg som sjuksköterskestudent. Jag ska själv åka och arbeta på A-hus i April. Ska bli spännande 🙂 Hur upplever du bemötandet mot svenskar?

 3. Andreas Post author

  Efter 3 1/2 år då jag jobbat mer eller mindre i Norge så kan jag säga att man som svensk i den norska sjukvården så gott som alltid blir väl bemött. Dom är trots allt ganska trevliga dom där Norrmännen…

Comments are closed.