Ett Humör blir till, Paris och nya spännande sjuksköterskeuppdrag på gång!

Idag vägde min drygt 4 månader gamla dotter 6050g och var 61 cm lång. Hon följer sina kurvor perfekt enligt BVC-sköterskorna!

Utvecklingen går oerhört snabbt framåt. Greppa, bita, skratta, jollra och försöka sitta. Alltid är det något nytt som är på gång.

Senaste veckan har vi upptäckt att vår dotter har ett humör. Från filten på golvet hör vi allt oftare ett frustrerat “Uhhhh Uhhhh”. När vi tittar ner ser vi en liten flicka som ligger på sidan med utsträckta armar mot en leksak som ligger för långt bort. Humöret i kombination med eftermiddagströtthet och en dum leksak som tex slår henne i huvudet (hon slår sig själv i huvudet, men det förstår hon inte) eller är för stor för att stoppa in i munnen, har vid ett antal tillfällen resulterat i regelrätta raseriutbrott.

Det är som tur är inte så ofta hon är på det Dåliga humöret. Allt som oftast praktiserar hon det Goda, till föräldrarnas stora glädje.

Som igår på Språkkaféet, när hon låg i fönsterkarmen och charmade alla gästerna med sitt leende

eller idag i mataffären när en stolt fader kunde bära den nyfikna dottern på armen!

Som vi förstår så går allt som det skall. Kanske till och med lite över förväntan enkelt än så länge (kommer jag säkert få äta upp). Men det finns ett MEN…

Det är januari och vädret är S-K-I-T, även om det kan vara vackert när man ser ut över Götaälv och fantiserar om fornstora Götaverk:s-dar. Både Andreas och Johanna är vana vid att jobba mycket och interagera med människor människor hela dagarna. Det har infunnit sig en liten känsla av rastlöshet och instängdhet…

Kanske är det inte bara vi som har känt så under bebistiden?

Inget blir dock bättre av att hänga läpp.

En Paris-vecka i April är sedan tidigare inbokad, så även lägenhet med spjälsäng och utsikt över takåsarna.

Igår fick jag ett mail från Liv Hordvik på Xtra Care om att behovet på sjuksköterskor i Stavanger och Bergen var mycket stort just nu. Spännande tänkte jag och svarade. Bergen har jag varit i förut och trivdes mycket bra. Kanske, kanske blir det en treveckors jobbresa dit tillsammans med fru och barn. Hänger på om det går att finna ett lämpligt boende.

Något som är betydligt mindre “kanske” och betydligt mer “nästan säkert” är sex sommarveckor i undersköna Årdal.

Gjorde tydligen ett så bra intryck på dem sist jag var där, så hemsjukvården skall försöka hitta en lägenhet till oss som vi skall få bo i. Ser fram emot att få jobba där igen och att gå långa fjällpromenader efter jobbet med dottern på ryggen!

Märkligt, men känslan av instängdhet blev genast betydligt mindre 🙂

/Andreas

4 thoughts on “Ett Humör blir till, Paris och nya spännande sjuksköterskeuppdrag på gång!

 1. Helen

  Det låter som en härlig idé att ta familjen med på jobbet.
  Och du hade rätt; inte ens jag lyckades vimsa bort mig på vägen mellan Kastrup och Drammen =)

  Tänkte just på det häromdagen att barn utvecklas så fort i lilla Irisens ålder. Tror inte jag skulle fixa att vara borta då. Förstår att du njuter av utvecklingen när du är hemma.

 2. Carola Jonzon

  Har oxå förenat nytta med nöje och tagit med familjen till Gotland på kombinerat semester/jobb. Underbar natur även där, fjällvandring är väl lite si o så med 🙂

 3. Carina

  Hej!
  Jag undrar om du vet om det skulle fungera att jobba som sjuksköterska i Oslo och veckopendla från Göteborg? Har förstått att du bor i Göteborg, men det verkar som att du är borta i längre perioder till olika ställen i Norge. Är det den enda möjligheten eller är det du som väljer att arbeta intensivare i perioder?

  Har funderingar på att prova på Norge, men har ingen lust att vara bortrest i några veckor i sträck.

  Mvh

 4. Andreas Post author

  Helen, vad var det jag sa 😉
  Livet är fyllt med kompromisser och avvägningar. Tycker det är jobbigt att vara hemifrån när jag är i Norge, men får för igen uppoffringen när jag är hemma.

  Carola, Gotland låter fantastiskt på sommaren. Har aldrig varit där. Kanske skulle kunna vara något i framtiden…

  Carina, sedan jag fick Iris så veckopendlar jag mer eller mindre till Oslo. 2 stycken 5-7-dagarsperioder/månad. Bor man i Göteborg har man definitivt möjligheten att åka kortare perioder.

Comments are closed.