Monthly Archives: January 2010

Dagens I-landsproblem

Har besök från Grekland. En kusin som jag har växt upp med i Bromölla och som flyttade tillbaka ner för 14 år sedan.

Middag, finvin och vänner ikväll!

Var innom det Svenska “Vinmonopolet” för att inhandla delar av aftonens dryck. Såg också fram emot att lägga en beställning på ett av Kronstams “fyndvin” från det nya beställningssortimentet. Enligt honom så är det synd att jämföra Serego Alighieri Anniversario, som odlas av Dantes ättlingar, med andra Valpolicellla viner. Med andra ord ett måste! Har sett fram emot att beställa det hela veckan.

Självklart så hade halva Sverige läst samma artickel så jag blev utan… FAN!

Fick tröstköpa två av Johan Rams stalltips (16502) Kings Ridge Pinot Noir och (22817) Villa Cafaggio

…men i kväll blir det inget av dem. Det blir nyårsaftons “räkbubbel” och enAlfa Amarone!

Ibland är livet jobbigt 🙂

/Andreas

När verkligheten hinner ikapp

Kom hem igår.

På köksbordet låg ett brev ett brev från Fjellinjen. Hade dom hittat mig!!??

Atle och Malin hade rätt. Bomring Oslo letar upp en och skickar räkningen till Sverige. 8 passeringar från oktober till dec 2009 blev 187,5o nok.

Funderar på att skaffa polska plåtar, för det är bara Svenskar de letar efter. Alla andra nationaliteter slipper…

/Andreas

Lite mosig och stetoskop nr III

Från dagvakt igår till nattvakt inatt till aftonvakt nu. Inte många timmars sømn dær emellan. Sitter “fastvakt” før en nyopererad liten flicka. Lugnt, kanske lite før lugnt…

Håller nu andan. Bara ett morgonpass imorgon och sedan hem!

Stetoskop nr 1 gick till ssk-student Lina i Malmø, nr 2 till HIA-ssk Jesper i Gøteborg och nr 3 går till…

…fan också!

Sitter inte vid min dator. Den ær på Cederholm och på den bilden med vinnaren…

Ni får ha tålamod några timmar till!

…fan också!

/Andreas

PS Det ær fortfarande OK att bjuda in sina vænner till Facebookgruppen!

Hur man löser vardagsrasism och stetoskop nr.II

I Dagens Medicin skriver de åter igen om usk:an i Södertälje som slog larm om hur det i kafferummet uttalades rasistiska komentrer som riktade sig mot patienterna.

Sjukhuset vill tvångsförflytta usk:an till geriatriken, men han vägrar. Ärendet går nu till arbetsdomstol! Det riktiga problemet har man, vad jag kan utläsa, inte gjort någonting åt…

Skrev ett långt inlägg om detta i september. Läs det gjärna och skriv vad du tycker!

 Läs också bakgrunden i DN och SvD.

Så var det fortsättningen på stetoskoputlottningen. På den första lappen stod det Lina, som fortfarande inte har hört av sig…

…och på den andra stod det…

…Jesper!

Hade nästan önskat att han inte skulle vinna då han är en god vän till mig, men vad göra… Han komert i alla fall användadet ofta på Sahlgrenskas HIA!

GRATTIS JESPER!

/Andreas

Vi är alla potentiella mördare!!!

Läser i Dagens Medicin att ännu ett dödsfall på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna utreds. Pojke med, vad läkarna ansåg, terminal cancer avled och fallet utreds nu av polis efter att föräldrarna anmält. Frågan är hur samhället skall förhålla sig till detta!?

Jag tycker personligen att polisen skall utreda alla dödsfall i Sverige, så att inga felbehandlingar, ickebehandlingar och resultatlösa behandlingar (läs mord) slinker igenom systemet!

Och för att inga bevis skall undanröjas bör all personal på avdelningen och/eller ansvarig VC sättas i handfängsel och förvaras i häkte tills utredningen är klar…

Rättvisan skall vara blind och inte vara beroende av drivande anhöriga. All vårdpersonal är potentiella mördare och skall behandlas som sådana!!!

/Andreas

DN1

Lille Tøyen Sykehjem och Stetoskoputlottning

Efter gårdagens dubbelvakt varvade jag ner med en Xtra-usk:a i köket. Till vårt sällskap tog vi ett glas (eller två)  Côtes-du-Rhône. Sov idag ut ordentligt och vaknade till ett strålande solsken!

Lille Töyn Sykehjem, där jag jobbar i afton, bjöd på en underbar solnedgång över Oslofjorden. De dryga 80 boende som jag ansvarar för mår stort sett bra och blir gott omhändertagna av personalen.

Så var det 1200 kronors Stetoskopen som jag har lovat att lotta ut!

11 personer har anmält sitt intresse och försöken att manipulera mg har varit många, men jag är omutbar. “Den Rättvise Aristides” arv väger tungt på mina axlar och för att bevisa detta har jag dokumenterat hela förloppet!

11 namn på ett papper

som blir 11 namnlappar

som blir 11 vikta namnlappar.

Tre drogs och på den första stod det…

Lina! Grattis!!!

Vad det står på nästa lapp får ni veta imorgon…

/Andreas

Dags att planera sommaren!!!

Bara 23:e januari, men redan planerar jag sommaren. Sommar som bemanningssjuksköterska är som en enda stor buffé av exotiska arbetsplatser!

Lofoten, Tromsö, Bergen,Oslo, små byar långt in i fjordar och högt upp på fjäll, valet är mitt och ditt.

Sverige och Norge ligger för våra fötter!

Vad önskar då en sådan som jag!? Vad är det jag gör om jag får välja!?

Jag vill vara hemma! Jag tar del av det Norska äventyret hela året och planerar, precis som förra året, att jobba, självklart för Xtra Care, på ett sjukhus nära hem. På detta sätt kan jag både tjäna pengar och njuta av en sommar med mina katter, vänner och ffa min kära Johanna!

Hmmm, inte riktigt hela sanningen där…

Kunde inte slita mig helt. Det blir tre veckor i Tysnes som ligger på en ö söder om Bergen (ville till Lofoten, men de hade bara jobb senare på sommaren). Tänkte bila upp så jag kan se mig omkring på min lediga tid. Kan bli hur bra som helst!!!

Är du sugen och har specifika önskemål om vart du vill resa så är mitt tips att maila in datum och önskemål så fort som möjligt.

/Andreas

PS. Snart dags för utlottning av stetoskopen. Ännu inte för sent att vara med!!!

Mitt missbruk ger mig huvudvärk

Vaknade med en fantastiskt obehaglig huvudvärk!!!

Utekvällen igår var mycket trevlig. Ia, Malin och jag från Xtra och en norsk sjuksköterska från Adecco avnjöt några glas vin och arior från bl.a Trollflöjten och Turandot (Adecco fick inte vara med på bild).

Vinet på Underwater Pub fick till en børjan ta skulden för mina smärtor, men lite konstigt var det… Jag får aldrig huvudvärk av några glas vin. Vad kunde det vara?

Två timmar innan aftonvakten trillade poletten ner. KAFFE!!!

Har varit ledig för længe och inte druckit kaffe på över 24 timmar. 30 minuter senare var vätskebalansen återstäld och alla smärtor ett minne blott!!!

Känner mig som en riktig pundare…

/Andreas